Goede raad

Goede raad

Goede raad

Goede raad.

Kijk. Als kleine ondernemer moet je elkaar steunen vind ik. En buitenkansjes moet je niet aan je neus voorbij laten gaan. Dus kocht ik dit boek. Als CEO van Dikhoff Advies had ik daar best wat voor over. Dus begon ik een stevige maar eerlijke onderhandeling. Zaak om koel te blijven en de verkopende partij niet te onderschatten. Hij zag er georganiseerd uit. Zelf een jaar of 6 levenservaring in zijn rugzak, maar geflankeerd door een ruim ervaren dame die zich al snel als vileine accountmanager ontpopte. Op het boek zelf is van alles af te dingen. De kaft is beschadigd, en de vorige eigenaar heeft diverse verfraaiingen toegevoegd die in mijn ogen niets toevoegen aan het boek.

Ik bracht de prijs tot de helft van de vraagprijs en bezegelde de koop met een handdruk. Ik kon geen bonnetje voor de BTW krijgen. Dat was jammer.

Het ging mij vooral om de overdrachtelijke waarde van het boek. Pietje Puk weet raad. Vroeger. Maar nu nog steeds. En goede raad mag wat kosten. Daar moet je niet te veel op afdingen. Want goedkope raad mag op korte termijn aantrekkelijk lijken, het eindresultaat stelt vaak teleur. Bovendien moet je zelfstandig ondernemers niet kaalplukken door de helft van de vraagprijs uit te onderhandelen. Dus betaalde ik, met een glimlach, toch het volle pond. De jongeman stak de euro met een glimlach in zijn zak. Ik weet zeker dat die euro vandaag nog bij een andere lokale ondernemer wordt uitgegeven. En ik ben heel blij met mijn goede raad voor een goede prijs.

Fijne Koningsdag allemaal, Pieter

 

 

 

 

 

 

pdikhoffGoede raad