Team Toekomst

artikle dvhnIk stond deze week maar liefst twee keer in de krant. Ik sta nooit in de krant, maar afgelopen week dus ineens twee keer. En zoals Jack zich afvroeg of het zo’n dag was, vroeg ik me ineens af of het zo’n week was. Of eigenlijk, of het zo’n jaar wórdt.

Zondagochtend presenteerde mijn jongste dochter vol trots een versie van de “telegraaf” waarin te lezen was dat ik de liefste papa van de hele wereld was. Ik vond het het mooiste artikel in een telegraaf ooit. Daar kan niks tegenop. Zelfs geen 1-5.

En vrijdag stond ons team in de krant. Een team vol talentvolle jongeren met ambitie en een goed diploma, maar zonder baan die daar op aansluit. De afgelopen maanden hebben wij (de jongeren en coaches Lydia en ik) samen gewerkt aan hun toekomst. Als team in de Noorderbaanbattle hebben we met goede en leuke oefeningen en veel creativiteit veel resultaat gehaald. Vooral “netwerk” was hierin van groot belang. En dit alles zonder budget.

Althans, als u onder budget geld verstaat. Er zijn namelijk wel degelijk grote investeringen gedaan. In tijd, ideeën en kennis. Door Brechtje bijvoorbeeld. Die een website heeft opgezet waarin al deze jongeren zich presenteren. En door de andere teamleden evenwel.

Afgelopen donderdag heeft ons team, als eerste in de geschiedenis 😉 de Noorderbaan-battle-award binnengesleept. Wie de publieksprijs won zie je hier. Dat wij die prijs winnen maakt mij trots, maar is ook weer niet zo van belang. Wat voor mij veel belangrijker is, is dat we, en daarmee bedoel ik iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit project, een voorbeeld hebben gegeven van hoe je resultaat haalt door te kiezen voor de bevlogenheid, betrokkenheid, creativiteit en de kracht van de mensen zelf. Doordat je doet, aan de slag gaat, en niet wacht totdat je vooraf alles wat kan misgaan tot in detail door hebt lopen analyseren. En dat zouden veel meer (overheids)organisaties, of het nu gaat om jongeren, ouderen, krimp of aardbevingen, veel vaker moeten doen. Ik wil iedereen die ons heeft geholpen heel erg bedanken.

Tot slot wil ik u één netwerktip niet onthouden. Ik moet me sterk vergissen wanneer de deelnemers aan deze battle gezien hun talenten en kwaliteiten binnenkort niet op posities zitten die voor u heel interessant zijn.  Als ik u was zou ik dus maar even contact zoeken. Ze hebben nu nog tijd. U vindt ze hier.

 

pdikhoffTeam Toekomst